maandag 1 januari 2018

Reisroute in Gran Canaria


Dag 8: La Palma - Gran Canaria

Binnenlandse vlucht van La Palma naar Gran Canaria. Verplaatsing naar het hotel “H10 Playa Meloneras Palace”. Vrije namiddag in Maspalomas.

Dag 9: Teror - Agaete

We vertrekken met bus naar een Aloë Vera plantage waar we meer te weten komen over het vervaardigen van Aloë Vera producten met een geneeskrachtige werking. Op de Pico Bandama hebben we uitzicht op een perfect gevormde krater. In het plattelandsstadje Teror maken we een wandeling naar de basiliek en bewonderen daar de oude huizen in historische wijken met artistieke houten balkons. Na het middageten in een visrestaurant, nabij de haven van Puerto de las Nieves, rijden we naar de vallei van Agaete waar we een bezoek brengen aan een koffieplantage. Terugkeer naar het hotel “H10 Playa Meloneras Palace” in Maspalomas.

Dag 10: Palmitos park – Las Palmas

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het dierenpark Palmitos met mogelijkheid tot het zien van dolfijnen-, papegaaien- en een roofvogelshow. In de late namiddag vertrek naar de hoofdstad Las Palmas. Vrije tijd nabij het Santa Catalina Park en in het oude stadscentrum Vegueta. ’s Avonds kan je genieten van een traditionele tapas avond in de verschillende tapas bars. ’s Avonds laat terugkeer naar het hotel “H10 Playa Meloneras Palace” in Maspalomas.

Dag 11: Las Palmas

Vertrek naar de hoofdstad Las Palmas. We brengen een bezoek aan een rum fabriek waar we het volledige productieproces kunnen zien. Vrije tijd in Las Palmas. In het oude stadscentrum kan je een bezoek brengen aan de kathedraal Santa Ana en het museum in het Columbus huis Casa de Colon. Terugkeer naar het hotel “H10 Playa Meloneras Palace” in Maspalomas.

Dag 12: Cruz de Tejeda - Pico de las Nieves

Met een minibus rijden we vanuit het zuidwesten naar het centraal gelegen Cruz de Tejeda. Witgekalkte bergdorpen, vulkanische kraters en oeroude landschappen vormen het achtergronddecor tijdens deze rit. We stoppen aan een stuwmeer in een indrukwekkende omgeving. Op de hoogste berg Pico de las Nieves zien we een groot deel van het eiland met een oneindig aantal diepe ravijnen en scherpe bergkammen, bedekt met vegetatie. Verder rijden we nog naar de uitgedoofde vulkaankrater de los Marteles. Terugkeer naar het hotel “H10 Playa Meloneras Palace” in Maspalomas.

Dag 13: Puerto Rico - Maspalomas

We rijden naar de haven van Puerto Rico en in de jachthaven gaan we op een boot voor een zee-safari. De boot vaart naar het leefgebied van dolfijnen en walvissen. Mogelijkheid tot zwemmen in een baai. Terugkeer naar het hotel “H10 Playa Meloneras Palace” in Maspalomas. In de namiddag vrije tijd in Maspalomas. Wandeling door de duinen van Maspalomas naar Playa del Inglés.

Dag 14: Guayadeque - Fataga

Met een jeepsafari verkennen we het prachtige binnenland. De kloof van Guayadeque fascineert vanwege zijn woeste landschap en vanwege de hellingen die bedekt zijn met inheemse begroeiing. Op de steile bergflanken zie je grotwoningen. Nabij het dorp Fataga maken we een rit met een kameel. Terugkeer naar het hotel “H10 Playa Meloneras Palace” in Maspalomas.

Dag 15: Arguineguin – Puerto de Mogan

Bezoek aan de markt van Arguineguin. Nadien rijden we naar de haven van Puerto Rico en nemen we de lijnboot die ons naar Puerto de Mogan brengt. Vrije tijd in Puerto de Mogan. De witte huisjes van Puerto de Mogan, die rijkelijk versierd zijn met kleurige bloemen, zijn het kenmerk van dit stadje. Terugkeer met lijnboot en bus naar het hotel “H10 Playa Meloneras Palace” in Maspalomas. In de namiddag vrije tijd in Maspalomas.

Dag 16: Gran Canaria - Brussel

In de voormiddag transfer naar de luchthaven van Grand Canaria voor de terugvlucht naar Brussel.